+31 (0)75 670 91 99 info@ponkiyloa.com

Aan tafel

Als uw gerecht klaar is en u uw gasten heeft verwelkomd met een speciaal welkomstdrankje is het tijd om aan tafel te gaan. Eet u een Chinese of andere Aziatische maaltijd dan is een Chinese wijn natuurlijk onmisbaar aan tafel!

Rode wijn

Natuurlijk bent u bekend met de rode wijnen die u meestal aan tafel schenkt, zoals een Merlot, Cabernet Sauvignon, Chianti, of Pinot Noir. Maar welke tafelwijn schenkt u bij de Chinese of Aziatische maaltijd? Uiteraard een Chinese rode wijn, zoals onze Red Wine Sweet en Red Wine Dry.

Witte wijn

Net zoals rode wijnen zijn er ook vele witte tafelwijnen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de Chardonnay, Prosecco of Riesling. Ook deze zijn echter niet geschikt voor de Chinese of Aziatische maaltijd. Hierbij schenkt u bijvoorbeeld onze White Wine Sweet en White Wine Dry.

Rosé

Naast rode en witte tafelwijnen zijn er ook rosé’s verkrijgbaar voor bij de Chinese of Aziatische maaltijd, zoals onze Rose Wine Dry. Deze is heerlijk als aperitief voor de Chinese maaltijd of te drinken bij de Chinese fondue en andere niet al te scherpe Aziatische gerechten.