+31 (0)75 670 91 99 info@ponkiyloa.com

Koken

Zolang er wijn bestaat, wordt hiermee gekookt. Voor u is dat geen nieuws; als wijnliefhebber drinkt u niet alleen wijn, maar kookt u er ook mee. Natuurlijk bent u bekend met gerechten als ‘Coq au vin’ (kip in rode-wijn saus)  of een witte-wijn saus voor over de vis, maar met Chinese wijnen kunt u nog een stapje verder gaan.

Kookwijn

Veel Chinese gerechten worden gemaakt met behulp van Shaohsing kookwijn, ook wel bekend als Shaoxing rijstwijn, Shaohsing rijstwijn, Chinese rijstwijn, en Shàoxīng jiŭ  (绍兴酒), of met ‘Shaohsing-style’ wijn. In de keuken wordt Shaohsing kookwijn veel gebruikt om vlees te marineren, maar een scheutje om op het eind mee af te blussen is ook lekker en geeft uw vlees net dat Aziatische tintje. Verder vindt u Shaoxing rijstwijn in allerlei Chinese marinades, soepen, enz. Shaohsing kookwijn  is echt onmisbaar in de Chinese keuken. Een goede Shaohsing rijstwijn kunt u natuurlijk gewoon drinken. Eventueel verwarmd, net als sake.

Recepten

Het bekendste Chinese gerecht voor de eigen keuken is waarschijnlijk ‘Dronken kip’. Wilt u meer recepten voor Chinese gerechten? Bekijk dan alle recepten en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.