+31 (0)75 670 91 99 info@ponkiyloa.com

Door het toenemende verkeer van mensen en goederen tussen Europa en China komen ook steeds meer typisch Chinese produkten op de Europese markt. Het aanbod van Chinese foodprodukten in gespecialiseerde (Chinese) supermarkten is bijna compleet, één van de ontbrekende produkten is de Chinese Yellow Wine.

Van 14 tot en met 18 juni 2015 wordt de grootste wijnbeurs ter wereld wederom in Bordeaux gehouden. Yellow Wine of China wordt op deze Vinexpo voor de eerste keer buiten China gepresenteerd.

Voor bedrijven en particulieren die niet deze beurs bezoeken kunnen nu reeds contact met ons opnemen om hun interesse kenbaar te maken. Stuur daarvoor een kort mailtje aan jdeboer@deboerendeloor.nl met uw n.a.w. gegevens en de reden van uw interesse en dan contacten wij u zodra er meer bekend is. De verwachting is dat we begin juli de eerste partij wijn klaar hebben staan en kunnen dan zowel de eerste bestellingen als proefmonsters gaan uitleveren.

‘Yellow Wine’ of ‘Huang Jiu’

 

yellowwineYellow Wine of China is een rijstwijn, die zijn oorsprong heeft in het stroomgebied van de ‘Gele rivier’. Dit was circa 9000 jaar geleden de bakermat van de Chinese beschaving. De Yellow Wine is in feite de eerste alcoholische drank van de mensheid.

 

Potten voor het maken van Yellow Wine, ca 9000 jaar geleden

Potten voor het maken van Yellow Wine, ca 9000 jaar geleden

‘Yellow Wine’ is ‘Huang Jiu’ in het Mandarijn. ‘Huang’ staat voor de kleur geel en ‘Jiu’ voor de wijn.

Even terzijde: in de Chinese taal kent men geen termen om het verschil aan te geven tussen ‘alcohol verkregen door gisting’ en ‘alcohol verkregen door distillatie’.

Ondanks dat dranken zoals rode wijn en bier hun intrede hebben gedaan, is de Yellow Wine nog steeds een onderdeel van de hedendaagse cultuur.

GuiZhi & GuiShu zijn moderne, innovatieve en heerlijke Chinese gele wijnen. Wijnen voor bij het diner, maar ook voor tussendoor. Er zijn 3 typen wijnen verkrijgbaar:

Sec: Droog, 12,5% alcohol. Als begeleider van zacht gekruide maaltijden, zoals Westers, Kantonees, Shanghai

Demi Sec: Iets zoet, 12,5% alcohol. Voor de iets pittig gekruide maaltijden. Bijvoorbeeld Indiaas, Suhsi, Thais en Peking

Demi Doux: Medium zoet, 12,5% alcohol. Heerlijk als welkomstdrankje of aperitief en bij pittig gekruide gerechten zoals Indisch, Sichuan, Hunan, Habei enz.

Chinese Calendar

Wijnen om van te genieten!

Mail  jdeboer@deboerendeloor.nl voor meer informatie of neem contact op via het contactformulier.