+31 (0)75 670 91 99 info@ponkiyloa.com

EINDELIJK     EINDELIJK     EINDELIJK

Inderdaad: eindelijk kunnen we zeggen de zoete witte wijn en de zoete rode wijn komen eraan.

Machine stuk

Tot september 2021 werden onze wijnen gemaakt volgens ons recept bij een firma in Zevenaar. Op een kwade dag ging de vulmachine stuk en wel zodanig dat hij niet meer gerepareerd kon worden. De firma wilde niet investeren in een nieuwe machine voor onze flessen maar zij gaven de voorkeur om hun eigen productie uit te breiden.  Uiteraard hadden wij daar alle begrip voor maar wij zaten wel met een probleem want wie gaat nu onze producten maken.

Een zoektocht door Europa was begonnen. We hebben gesprekken gehad in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië en ook nog in Polen Voor de ene firma zijn we te groot maar voor een ander juist weer te klein. Of onze flessen passen niet op hun machine en dan weer konden zij ons formaat etiketten niet aan. Kort om: altijd wat.

Nieuwe distillateur blijkt niet te voldoen

Tot we vorig jaar een tip kregen dat een kleine distillateur in, nota bene, Almere, Nederland wellicht wel interesse had. Deze man wilde wel praten. Uit zijn verhaal bleek dat hij ons product kon en wilde maken en afvullen. Alleen het sluiten van de flessen was een probleem. Dus hebben wij geïnvesteerd in een sluitmachine zodat we toch konden gaat produceren.   Helaas waren het loze praatjes. Achteraf gezien wist hij niet hoe hij met wijn moest omgaan. Producten met een hoog alcohol gehalte is iets heel anders als wijn. Een hoog alcoholgehalte zorgt er voor dat het product goed geconserveerd is maar dat geldt natuurlijk niet voor wijn. Bij het afvullen van wijn is het heel belangrijk dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij komt.

Dus het slot van het verhaal in Almere was dat we alleen maar klachten kregen zowel over de smaak als over de houdbaarheid van de zoete wijnen.

Dus hebben we “de stekker” er afgelopen januari uitgetrokken.

Liever niet leveren dan een slechte wijn leveren.

De oplossing ligt in Oostenrijk

Dus een nieuwe zoektocht was nu weer nodig. We kunnen ons zelf gelukkig prijzen met de keuze voor een Oostenrijkse “Wijnboer”. Weinkellerei Pittner in Kleinschweinbarth in het noorden van Oostenrijk – tegen de grens van Tsjechië – gaat voor ons werken. De eerste botteling heeft plaats gevonden en wij zijn super enthousiast over de kwaliteit en de smaak. Een hele mooie witte zoete wijn met een fijne afdronk. Gewoon als glaasje in de middag maar zeker ook bij een pittige Oriëntaalse maaltijd.   De rode wijn is zacht en vol van smaak aangevuld met mooie kruiden in de achtergrond. De gebroeders Pittner hebben wel ons recept gevolgd en dat kun je merken.  De familie Pittner maakt al enkele generaties wijn en zijn echte vakmensen. Als U wat meer over  de Weinkellerei van Pittner wilt weten kunt een kijkje nemen op hun website –

www.pittnerwein.at

Eerste botteling

Inmiddels hebben wij opdracht gegeven aan een internationaal transportbedrijf om het resultaat van de eerste botteling op te halen, dat doen ze komende maandag en daarna staan de wijnen op voorraad en kunnen we vanaf donderdag 15 juni ’23 uit voorraad leveren.

Prijzen

Net als iedereen die boodschappen doet hebben ook wij gemerkt dat alles in de afgelopen twee jaar duurder is geworden. Kochten we voorheen flessen en doppen in Oekraïne en Rusland, nu moeten we kopen in Italië. Ook het overige verpakkingsmateriaal zoals dozen zijn flink duurder geworden. Helaas moeten wij dus ook de prijs verhogen. Doordat we langlopende contracten hebben afgesloten kunnen we onze prijs in ieder geval garanderen tot 1 januari 2024.

Zowel de rode als de witte zoete wijn van Ponkiy Loa kosten nu €  5.25  incl. btw 

De wijn is hieronder te bestellen.